Poskytovatelé zdravotních služeb a agresivita jejich pacientů. Healthcare providers and their patients aggression

Obsah hlavního článku

Kateřina Štěpánková

Abstrakt

Abstract: The article focuses on terminating an aggressive patient from care by a healthcare provider. The article generally defines the conditions under which a provider may terminate a patient from care without his consent. After the general part the article discusses the reason for termination care consisting in non-compliance with the internal rules of the medical facility by an aggressive patient.


Abstrakt: Článek se zaměřuje na problematiku ukončení péče o agresivního pacienta ze strany poskytovatele zdravotních služeb. V článku jsou obecně vymezeny podmínky, za nichž může poskytovatel ukončit péči o pacienta bez jeho souhlasu, a následně je podrobněji rozebrán důvod ukončení péče spočívající v nedodržování vnitřního řádu zdravotnického zařízení agresivním pacientem.

Podrobnosti článku

Jak citovat
Štěpánková, K. (2020). Poskytovatelé zdravotních služeb a agresivita jejich pacientů. Healthcare providers and their patients aggression. Časopis zdravotnického práva a Bioetiky, 10(1), 53–58. Získáno z https://medlawjournal.ilaw.cas.cz/index.php/medlawjournal/article/view/195
Sekce
Články