Evropská úmluva o lidských právech -recenze publikace

Obsah hlavního článku

Jan Kotula

Abstrakt

Abstrakt: Cílem této recenze je shrnout hlavní aspekty komentáře Evropská úmluva o lidských právech autorů jménem Kmec, J., Kosař, D., Kratochvíl, J., Bobek, M., která byla vydána v roce 2012 v Praze. Jak název napovídá, kniha se zabývá Úmluvou o lidských právech a základních svobod a souvisejícími otázkami, jako například podání stížnosti k Evropskému soudu pro lidská práva, soudním řízením a judikaturou. Tato recenze stručně informuje o autorech, podstatná část se však zabývá obsahem publikace. Recenze se věnuje popisu jednotlivých částí ve stejném pořadí, jak jsou uvedeny v knize.


Abstract: The aim of this review is to summarize main aspects of the book Evropská úmluva o lidských právech written by Kmec, J., Kosař, D., Kratochvíl, J., Bobek, M., published in 2012 in Prague. As the title suggests the book itself is focused on Convention for the protection of human rights and fundamental freedom and relating questions, e.g. application to the European court of human rights, case proceeding and case - law. This review briefly informs about the authors, however it´s mainly concentrated on the publication´s content. Paper itself describes component parts in the same order as it is written in the book.

Podrobnosti článku

Jak citovat
Kotula, J. (2013). Evropská úmluva o lidských právech -recenze publikace. Časopis zdravotnického práva a Bioetiky, 3(2), 57–59. Získáno z https://medlawjournal.ilaw.cas.cz/index.php/medlawjournal/article/view/53
Sekce
Recenze a anotace
Biografie autora

Jan Kotula