Medical law and ethics - Recenze publikace

Obsah hlavního článku

Pavel Doubek

Abstrakt

Abstrakt: V recenzi knihy „Medical law and ethics“ od Jonathana Herringa, jsem si vytkl za cíl seznámit čtenáře s otázkami zdravotnického práva a etiky, o nichž autor ve své práci pojednává. Pro odbornou i laickou veřejnost může být kniha cenným zdrojem poznání, neboť autor na jednom místě z různých úhlů pohledu rozebírá témata, která vyvolávají celou řadu právních a etických otázek (problematika euthanasie, výzkumu na člověku, klonování, sterilizace, apod.). V jedenácti kapitolách své recenze na tato témata poukazuji a přidávám k nim komentář svůj, jakož i dalších autorů a judikatury.

 

Abstract: In a review of the book "Medical law and ethics" by Jonathan Herring, I made it my goal to familiarize the reader with the issues of medical law and ethics, which author discuss in his work. The book should be a valuable source of knowledge for both, experts and laymen, because the author dealt with many topics from different angles, that raise a number of legal and ethical issues (the issue of euthanasia, research on humans, cloning, sterilization, etc..). I focus on these topics in eleven chapters of my review and I also add my comment, as well as comments of other authors and case law.

Podrobnosti článku

Jak citovat
Doubek, P. (2014). Medical law and ethics - Recenze publikace. Časopis zdravotnického práva a Bioetiky, 4(3), 82–96. Získáno z https://medlawjournal.ilaw.cas.cz/index.php/medlawjournal/article/view/85
Sekce
Recenze a anotace