Smluvní přímus poskytovatelů zdravotních služeb

Obsah hlavního článku

Radek Policar

Abstrakt

Abstrakt: Příspěvek pojednává o kontraktační povinnosti (smluvním přímusu) poskytovatelů zdravotních služeb na základě zákona o zdravotních službách. Autor poukazuje na to, že ačkoliv v některých situacích zde tento smluvní přímus skutečně existuje, jsou zákonem upraveny i výjimky.  Na základě platné právní úpravy je pak podán přehled těchto situací.

Abstract:  Health Services Act introduced for healthcare providers the obligation to contract health care to all patients who are interested. There are some exceptions of this obligation. One group of exceptions is the definition of certain types of health services, in which case the patient does not have the right to choose providers of health services. Another group of exceptions states the reasons for which a provider of health services does not have to enter into a contract with a patient. The third group of exceptions then states the reasons for which a provider of health services is entitled to cancel a contract with a patient.

 

 

Podrobnosti článku

Jak citovat
Policar, R. (2012). Smluvní přímus poskytovatelů zdravotních služeb. Časopis zdravotnického práva a Bioetiky, 2(2), 26–31. Získáno z https://medlawjournal.ilaw.cas.cz/index.php/medlawjournal/article/view/30
Sekce
Články